Loes Stuij

Loes-Stuij uitvaartbegeleider Bewust natuurlijk afscheid nemen Deventer

Onverwacht overlijden

Onverwacht afscheid nemen

En dan ineens moet je onverwacht afscheid nemen van iemand.
Door bijvoorbeeld een hartstilstand, een ongeval, door geweld, moord of zelfdoding.  
Het schokt je. Dit had je niet verwacht.
Je wordt er door overvallen. Ineens is alles anders.
En mogelijk word je overspoeld door allerlei emoties zoals ongeloof, verdriet, boosheid, angst, schaamte of schuldgevoel. En wie weet ook opluchting.

Vaak komt er van alles bij kijken, omdat niet duidelijk is wat er precies gebeurd is. Je zit zelf misschien met allerlei vragen. Zeker zolang er nog onderzoek plaatsvindt om te achterhalen wat er gebeurd is. 
En in al die wirwar moet je ook nog afscheid zien te nemen, een uitvaart regelen. Dat lijkt bijna onmogelijk.

Ik heb me hierin gespecialiseerd. En omdat ik onafhankelijk werk, kan ik de tijd nemen die jij nodig hebt. Zo kan jij je gevoelens kwijt. Of kunnen we gewoon samen stil zijn. Samen zoeken we naar wat je nodig hebt om afscheid te kunnen nemen, en wat er mogelijk is. 
Ook nu geven we stap voor stap vorm aan een uitvaart die past bij de overledene en die jou helpt om verder te kunnen.

Rouw na zelfdoding

Tijdens mijn werk in de psychiatrie heb ik meerdere keren een zelfdoding meegemaakt. Ik heb ervaren welke impact dit kan hebben op naasten. Die ervaringen zet ik in om jou bij te kunnen staan bij het afscheid nemen. Om ruimte te maken voor wat jij nodig hebt. Ook kan ik je informeren over de mogelijkheden voor nazorg die er zijn. Voor veel mensen geldt dat ze het fijn vinden om steun te vinden bij anderen die ook een dierbare door suïcide missen. Op de website levennazelfdoding.nl kun je lotgenotencontacten en gespreksgroepen vinden. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor individuele rouwbegeleiding. Ik informeer je daar graag over.
Gras in ochtenddauw
Wat te doen bij een overlijden?
Wat doe je als iemand overlijdt? Moet je meteen gaan handelen of kan je even in stilte zijn met wat er is? Weten wat je kan doen als iemand overlijdt is wel zo prettig.
Scroll naar boven